×
Claudiu Mare - mastru lutier


Acasă Despre Instrumente Contact

Instrumente

Construiesc viori, viole și violoncele atât după modele clasice de Stradivari, Guarneri, Amati, Montagnana și Goffriller cât și modele personale. La cerea clientului se pot construi și alte modele preferate.

Viori

Vioara este un instrument mic, dar puternic, sofisticat și versatil, cu un sunet sonor și emoționant.

Viori maestru și atelier lutier Claudiu Mare - vezi galeria de instrumente

Viole

Viola este un instrument cu sunet distinctiv, care adaugă textură și profunzime muzicii.

Viole maestru lutier Claudiu Mare - vezi galeria de instrumente

Violoncele

Sunetul puternic și plin de viață al violoncelului adaugă emoție și dramatism muzicii.

Violoncel maestru lutier Claudiu Mare - vezi galeria de instrumente


Instrumente Claudiu Mare:

Sunt instrumente construite în întregime de mână, din lemn uscat natural peste 30 de ani, din paltin și molid de rezonanță din Munții Carpați, specii lemnoase despre care știm că alături de cele din Bosnia și Italia sunt printre cele mai apreciate în construcția instrumentelor cu coarde.

Lăcuirea se face de regulă cu lacuri pe bază de ulei, cu pigmenți naturali, iar accesoriile și corzile sunt de o diversitate menită să acopere o arie mare de preferințe.

Se pot executa culori, nuanțe diferite în funcție de preferințele clienților, deasemenea unele detalii de formă, mărime și alte date tehnice pot fi stabilite împreună.

Instrumente atelier

Cerința mare de pe piață, pentru o gamă intermediară de calitate, a făcut necesară producerea acestei game cu un raport calitate-preț foarte competitiv.

Sunt controlate pas cu pas, la fiecare fază de lucru, iar detalii care țin de sunet ca modelarea formei feței și a spatelui, bara de rezistență, amplasarea f-urilor sunt făcute personal. Lăcuirea, montajul, poziția popului se face la fel ca la prima categorie.